صدای روز | بانوی ماندگار فروغ فرخزاد

ارتباط از طریق گفتگوی آنلاین و یا تماس مستقیم

همه چیز در از پیش است|س.ع|
Sending
User Review
5 (3 votes)

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟

لکنت زبان چیست ؟ چگونه جلوی لکنت را بگیریم ؟

لکنت زبان به نوعی اختلال گفتاری طلاق می‌شود که در نهایت منجر به قطع  گاه گاه گفتار در ریتم و سرعت آن می‌شود. همین طور گاهی به طور غیر اداری و بدون خواست فرد، یک کلمه چند بار از زبان او تکرار می‌شود یا ممکن است یک حرف از کلمه به صورت کشیده و چند ثانیه تکرار شود. لکنت با علائم بالینی هم چون پلک زدن سریع چشم نیز می‌تواند همراه باشد. این اختلال تمام گروه‌های سنی را می‌تواند تحت تاثیر قرار دهد.

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ اختلال لکنت زبان چگونه درمان می‌شود ؟

برای کاهش اختلال لکنت، در ابتدا حتما با یک پزشک در ارتباط باشید. متخصصان گفتار درمانی و پزشکان در زمینه‌ی مشکلات گفتاری می‌توانند برای غلبه به اثرات لکنت، بسیار یاری رسان باشند و با شما همکاری کنند. اگر متوجه شدید که دچار لکنت شدید، هرچه سریع‌تر برای رفع آن اقدام کنید؛ چرا که ممکن است با افزایش سن و در اواخر زندگی درمان آن دشوارتر شود. بنابراین در صورت مشاهده یکی از علائم و یا جنبه‌های زیر حتما سریع با یک پزشک ملاقات کنید:
_ سفت شدن عضله صورت یا مشکل در تکلم.
_ اگر لکنت شما بر زندگی اجتماعی، زندگی کاری یا کیفیت روابط شما تأثیر می‌گذارد.
_ اگر لکنت به حدی شدید باشد که باعث اضطراب، ترس یا از بین رفتن عزت نفس شود باید برای آن حتما و به طور سریع اقدام کنید.
_ اگر لکنت در کنار سایر مشکلات گفتاری رخ دهد.
_ اگر متوجه شدید لکنت یا در خودتان یا در فرزندتان در حال شدیدتر شدن است.

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ آیا با تمرین می‌توان لکنت زبان را کاهش داد ؟

اگر اختلال لکنت در شما شدید نیست، می‌توانید آن را کنترل کنید. تمرین کنید که با آرامش و تسلطِ کنترل شده صحبت کنید. صحبت سریع و عجولانه مطمئناً می‌تواند در میزان لکنت زبان در حین مکالمه تأثیر بگذارد. بنابراین با کاهش سرعتِ صحبت فرد می‌تواند هم کنترل بر لکنت داشته باشد و هم می‌تواند متوجه شود که دقیقاً چه موقع و شاید چه چیزی باعث لکنت زبان او می‌شود. سعی کنید آرام و ساده صحبت کنید و هر کلمه را به وضح بیان کنید و سپس کلمه بعد را بگویید. هنگام صحبت آرام باشید. وقت گذاشتن و گفتن آن چه که می‌خواهید بگویید می‌تواند به شما در کاهش لکنت کمک کند. هنگام صحبت به خود وقت کافی برای بیان کلمات بدهید.
هنگام صحبت ذهن خود را کنترل کنید و در همان لحظه به این فکر نکنید که کدام کلمات یا حالات ذهنی ممکن است باعث لکنت زبان شود یا آن را بدتر کند؛ بلکه سعی کنید بعداً در تنهایی و با آرامش به مکالمه‌ای که داشتید فکر کنید و به یاد بیاورید که در چه موقع و با گفتن کدام کلمه و یا در چه حالت هیجانی، دچار لکنت شدید؛ آن‌ها را یادداشت و تمرین کنید.

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ با لکنت در زمان سخنرانی چگونه برخورد کنیم ؟

ترس را کنار بگذاید و از مکث یا سکوت در حین سخنرانی خود نترسید. اگر سخنرانی مهمی دارید؛ حتما از قبل تمرین کنید. کلماتی که می‌دانید قبلاً برای شما مشکل ساز شده و باعث لکنت شده است را بیشتر تمرین کنید و در حین سخنرانی نیز با سرعت خود پیش بروید و اگر وسط صحبت به لکنت افتادید و لازم بود حتما مکث کنید؛ به وحشت نیافتید و یک نفس عمیق بکشید و سپس مجدداً ادامه دهید؛ وانمود کنید هیچ اتفاقی نیفتاده و با اعتماد به نفس به صحبت خود ادامه دهید. آرامش، کنترل و کاهش اضطراب رابطه‌ی مستقیمی با لکنت دارد و به مقدار زیادی به کاهش لکنت کمک می‌کند. بنابراین آرامش داشته باشید و کلمات را مجبور به بیان شدن، خصوصاً با سرعت، نکنید. بلکه با سرعتی که می‌دانید مناسب است و از قبل تمرین کردید؛ بیان کنید. اجبار و تاکید زورکی در بیان کلمات نه تنها کمکی به کاهش و کنترل اختلال لکنت نمی‌کند بلکه بیان کلمات را دشوارتر نیز می‌کند.

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ آیا گفتار درمانی به اختلال لکنت کمک می‌کند ؟

در مورد وسایل الکترونیکی که به کاهش لکنت زبان کمک می‌کنند؛ تحقیق کنید و از پزشک خود نیز برای استفاده از این وسایل سوال بپرسید و مشورت کنید. در حال حاضر دو نوع دستگاه برای کمک به کاهش لکنت وجود دارد. برخی از این دستگاه‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که فرد مبتلا به اختلال لکنت به راحتی می‌تواند آن را حمل کرده و از آن استفاده کند.
با یک درمانگر رفتار شناختی نیز کار کنید. گاهی لکنت‌ها می‌تواند به دلیل هیجانات روانی از جمله استرس، ترس، اضطراب و …..، نیز رخ دهد؛ حتی در افرادی که مشکلات گفتاری ندارند. با استفاده از تکنیک‌ها و عملکردهای درمان شناختی رفتاری، فردی که لکنت زبان دارد می‌تواند یاد بگیرد که کدام حالت‌های ذهنی ممکن است مسئول بدتر شدن لکنت او باشد. یکی دیگر از مزایای این روش درمانی این است که می‌تواند به کاهش اضطراب، استرس و داشتن عزت نفس که ممکن است ناشی از لکنت باشد؛ کمک کند.

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ دلایل اختلال لکنت چیست ؟

کشف کنید که دلایل اصلی لکنت زبان شما چیست. برای لکنت امروزه سه دلیل بیان شده است؛ که به دو نوع اصلی آن ” رشدی و نوروژنیک ” می‌گویند. سومین و نادرترین نوع اختلال لکنت نیز ” روان شناختی ” نامیده می‌شود.
لکنت رشد، در اوایل زندگی کودک هنگامی که کودک یاد می‌گیرد که صحبت کند بوجود می‌آید. بیشتر کودکان با رشد برخی از سطوح لکنت را دارند؛ اما در برخی از آن‌ها این مشکلات بیانی ادامه میابد. همچنین برخی پژوهش‌ها و شواهد نشان می‌دهد که لکنت ریشه‌ی ژنتیکی نیز دارد می‌تواند در خانواده‌ها به صورتی ارثی نیز وجود داشته باشد.
لکنت نوروژنیک می‌تواند پس از یک بیماری و مسئله پزشکی جدی از جمله سکته مغزی یا ضربه به سر ایجاد شود؛ چرا که ارتباطات بین مراکز زبان مغز و ماهیچه‌هایی که در صحبت کردن استفاده می‌شود ضعیف شده یا قطع می‌شود و پس از این دسته از آسیب‌های مغزی موجب ایجاد اختلال لکنت شده‌اند.
سومین و نادرترین نوع لکنت، یعنی لکنت روان شناختی ناشی از قرار گرفتن در یک واقعه آسیب‌زای عاطفی ممکن است رخ دهد.

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ چگونه با کسی که لکنت دارد برخورد کنیم ؟

جملات شخص را کامل نکنید. وقتی با شخصی که دچار اختلال لکنت است صحبت می‌کنید؛ ممکن است وسوسه شوید که جمله‌ی او را به پایان برسانید. این کار ممکن است برای شخصی که دچار لکنت زبان است؛ ناراحت و ناامید کننده باشد. بنابراین از قطع کردن صحبت آن‌ها و به پایان رساندن آن چه فکر می‌کنید درصدد بیان آن هستند؛ خودداری کنید.
اوضاع را آرام نگه دارید و هنگام صحبت با بزرگسالان یا کودکانی که از لکنت زبان رنج می‌برد؛ شما هم آرام صحبت کنید و سرعت صحبت خود را با سرعت آن‌ها تنظیم کنید. صحبت آهسته و بدون احساس اضطراب، به هر دو نفر اجازه می‌دهد بدون فشار و موذب بودن ارتباط برقرار کنند؛ و همین طور به کاهش اثرات لکنت نیز کمک می‌کند.
در طول مکالمه درگیر باشید. در حالی که با شخصی که لکنت زبان دارد صحبت می‌کنید؛ همان توجهی را داشته باشید که با فرد بدون لکنت صحبت می‌کنید؛ دارید. به او توجه کنید؛ صبور باشید؛ تماس چشمی مناسبی برقرار کرده و از مهارت‌های شنیداری خود به خوبی استفاده کنید. طوری رفتار نکنید که انگار می‌دانید چه می‌خواهند بگویند و علاقه‌ای به شنیدن ندارید و ترجیح می‌دهید سریع‌تر مکالمه را تمام کنید. همان طور که گفته شد در صحبت با این دسته از افراد صبور باشید تا خود جملات و صحبتشان را تمام کنند.

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ 

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ چه رفتاری برای کودکان دارای لکنت مناسب است ؟

در برخورد با کودکانی که لکنت دارند سعی کنید صبورتر باشید؛ فراموش نکنید که کودکان حساس‌ترند و هر برخورد نامناسب می‌تواند اثرات طولانی مدت بر آن‌ها داشته باشد.
از کودکانی که لکنت زبان دارند تعریف و تمجید کنید. اگر با کودکی که لکنت دارد صحبت می‌کنید؛ هرگز از او انتقاد نکنید و سعی نکنید که صحبت کردن را به او آموزش دهید. این رفتار با کسی که لکنت زبان دارد؛ خصوصا با یک کودک، فقط منجر به از بین رفتن عزت نفس وی می‌شود. آن‌ها را همان طور که هستند بپذیرید، تشویق و حمایتشان کنید. هرگز به طرز صحبت کردن و لکنت داشتن آن‌ها نخندید و مسخره‌شان نکنید؛ چرا که باعث دلسردی آن‌ها می‌شود و حتی می‌تواند منجر به این شود که لکنت‌شان تشدید شود و دچار لکنت روان شناختی نیز شوند.

سامانه آموزش و تدریس آنلاین فارسی زبانان edufinior | سامانه ثبت برند یکپارچه سازی و تبلیغات finior | نام اول خدمات ورزشی سامانه فروش و درآمدزایی murmur | سامانه هوشمند سلامتی پروویت provit | سیستم ردیابی اسناد الکترونیکی ایران edts

 

چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ 100 % کاربردی | چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ 100 % کاربردی | چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ 100 % کاربردی | چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ 100 % کاربردی | چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ 100 % کاربردی | چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ 100 % کاربردی | چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ 100 % کاربردی | چگونه با لکنت زبان مقابله کنیم ؟ 100 % کاربردی 
نشر خبرهای شما : رایگان
ارتباط از طریق گفتگوی آنلاین و یا تماس مستقیم
اینجا مکان تبلیغات شماست : روزانه، هفتگی، ماهانه شامل هزینه | قابل مشاهده در تمام صفحات

Leave a Reply