صدای روز | بانوی ماندگار فروغ فرخزاد

ارتباط از طریق گفتگوی آنلاین و یا تماس مستقیم

همه چیز در از پیش است|س.ع|

چگونه یک رابطه ی سالم داشته باشیم ؟ 100% کاربردی

Sending
User Review
5 (3 votes)

چگونه یک رابطه ی سالم داشته باشیم ؟

سارا دولتعلیزاده

به قلم: سارا

چگونه یک رابطه‌ی سالم داشته باشیم ؟ آیا داشتن یک رابطه‎ی سالم احتیاج به مهارت دارد ؟

یک رابطه‌ی سالم و مثبت به شما این امکان را می‌دهد که فردیت خود را بیان کنید و همین طور کمک می‌کند بهترین‌های خودتان را به نمایش بگذارید و مشوقِ رشد شما می‌شود. به خصوص اگر در یک رابطه جدید هستید؛ بهتر است از همان ابتدا پایه‌ای برای یک رابطه مثبت و سالم ایجاد کنید. با تنظیم تمرکز بر احترام و ارتباطات مفید، می‌توانید از یک رابطه سالم و رضایت بخش لذت ببرید.

پادکست چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم | نویسنده و گوینده : سارا


شما هم میتونی پادکست بدی نشر خبر | پادکست‌های روانشناسی | تگ روانشناسی


  1. صحبت کنید. چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
 انتظار نداشته باشید که شریک زندگی یا پارتنر عاطفی شما بتواند ذهن شما را بخواند و محتویات فکری شما را کشف کند. اگر نیازی دارید یا می‌خواهید چیزی را بیان کنید باید خودتان آن ارتباط را برقرار کنید و آن‌چه در ذهنتان است را بگویید. به همین ترتیب چیزهایی را که باعث آزار شما می‌شوند را نگه ندارید. اگر چیزی شما را آزار می‌دهد حتما آن را به شریک زندگی خود بگویید؛ چرا که اگر صحبت نکنید و آن را نگه دارید در طولانی مدت تبدیل به یک چاله‌ی ذهنی برای شما شده و مطمئنا باعث کدورت و بحث‌های دیگری می‌شوند. بنابراین بهترین راه این است که صحبت کنید. اگر نمی‌دانید چگونه مکالمه را شروع کنید؛ بگویید: ” عزیزم چیزی در ذهن من است و اگر الان فرصت گوش کردن داری؛ دوست دارم درباره‌ی آن صحبت کنیم.” یا مثلا می‌توانید بگویید؛ “چیزی من را آزار می‌دهد و احساس می‌کنم باید در مورد آن صحبت کنیم.”
  1. با دقت گوش کنید. چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
 بخشی از یک رابطه سالم دانستن این است که چه موقع باید صحبت کنیم و چه زمانی باید گوش دهیم. مهارت  گوش دادن خود را با قطع نکردن صحبت و اجازه دادن به شریک زندگی خود در پایان دادن افکار و احساساتش، توسعه دهید. واقعاً گوش کنید و سعی نکنید وقتی شریک زندگی شما صحبت می‌کند پاسخی دریافت کنید. با انعکاس مطالب و احساسات صحبت‌های او، از مهارت گوش دادن فعال نیز استفاده کنید.
  1. مرزهای سالم ایجاد کنید |چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
 مرزها را برای حفظ احترام و درک متقابل در رابطه ایجاد کنید. اگر یک نفر از شما دو نفر می‌خواهد وقت زیادی را با هم بگذرانید و دیگری این کار را نمی‌کند؛ حتما محدودیت تایم خود ا اعلام کنید و مرزی بین رابطه و کارهای خود ایجاد کرده و حتما آن را بیان کنید تا برای شما ایجاد ناراحتی و دلخوری نکند. همچنین اجازه ندهید او زندگی شما را کنترل و برای شما تصمیم گیری کند و شما نیز از این کار در برابر وی خودداری کنید. تعیین مرزها به معنای احترام به یکدیگر و یافتن مصالحه برای عملکرد مناسب روابط است.
  1. احساسات خود را با شریک خود در میان بگذارید | چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
احساسات خود را بیان کنید و به احساسات شریک زندگی خود نیز علاقه نشان دهید و در شرایط استرس‌زا، از او حمایت کنید. احساسات شما می‌تواند شامل ابراز علاقه به طرف مقابل و گفتن “دوستت دارم” باشد یا این که صحبت کردن در مورد شرایطی که در حال حاضر در آن به سر می‌برید و بیان حس خود نسبت به آن حال باشد. ارتباط عاطفی، با شریک عاطفی، به شما این امکان را می‌دهد که با یکدیگر همدلی کنید. اگر احساس می‌کنید که یک فاصله‌ی عاطفی بین شما و شریک زندگی‌تان ایجاد شده؛ شروع به پرسیدن سوالاتی در مورد احساسات خود کنید اما فراموش نکنید که فقط سوال کنید؛ سرزنش نکنید یا فرضیات خود را مطرح نکنید.

چگونه یک رابطه‌ی سالم داشته باشیم ؟ آیا می‌توان رابطه‌ی خود را برای همیشه به یک شکل حفظ کرد ؟

  1. از رابطه مراقبت کنید | چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
به طور دوره‌ای زمانی را بگذارید در مورد رابطه‌تان صحبت کنید. ممکن است گاهی اوقات به دلایلی، تغییراتی رخ دهد؛ یا ممکن است بخواهید اهداف و انتظارات رابطه را مطرح کنید؛ چرا که این موارد گاهی اوقات ممکن است تغییر کند. نادیده گرفتن مباحث دشوار یا امید به از بین رفتن آن‌ها یکی از راه‌های فروپاشی رابطه است. برای مثال می‌توانید با یک تماس وارد مرحله‌ی مراقبت از رابطه‌ی خود شوید: “سلام ، آیا بعد از اختلاف دیروز خوب هستی؟ من فقط می خواستم مطمئن بشم که هیچ احساسات باقی‌مانده یا چیزی که ما حل نکردیم وجود ندارد.”
    از شریک زندگی خود بپرسید آیا از این رابطه حس خوب و رضایت بخش دارد ؟ آیا بودن شما با هم برای هر دو شما آرامش بخش است ؟ ممکن است در مورد زندگی مشترک، رضایت جنسی، ازدواج، یا برنامه‌های کاری صحبت کنید. در مورد آن‌چه می‌خواهید و چگونگی تطابق شریک زندگی خود با آن روشن باشید.
  1. به یکدیگر احترام بگذارید |چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
 یک رابطه در اوایل ممکن است بسیار هیجان انگیز باشد؛ اما چیزی که مهم است؛ این که پایه و ریشه‌ی رابطه شما با احترام متقابل رشد کند. در هر زمان، حتی با عصبانیت نیز سعی کنید با احترام به یکدیگر رفتار کنید. احترام متقابل بخش مهمی در ایجاد روابط سالم است. در مورد ایجاد احترام در روابط خود با شریک زندگی خود صحبت کنید. در مورد چیزهایی که برای شما مهم است و “نباید” ها حتما صحبت کنید. ممکن است مثال‌های زیر نمومه‌ای از خواسته‌های شما در احترام نیز باشد؛ پس با دقت مطالعه کنید:
     صحبت کردن بدون زبان تحقیرآمیز، بدون سرزنش، بدون داد زدن، بدون استفاده و اعمال از زور، با هر مشکل کوچکی صحبتی از طلاق / از هم گسیختگی نیست. در زمان حال بمانید و ….. موارد دیگر.
  1. قدردانی کنید |چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
یک رابطه سالم باید رابطه‌ای باشد که در آن شما و شریکتان در آن احساس قدردانی از یکدیگر داشته باشید. با یک کارت یا یک جمله‌ی محبت آمیز به وی نشان دهید که قدردان او هستید. مثلا بگویید: “این برای من معنی زیادی دارد؛ متوجه کارهایی که برای من انجام می‌دهی هستم.”
  1. اوقات با کیفیتی را با هم بگذرانید |چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
 گذراندن وقت با کیفیت، با هم می‌تواند به تقویت روابط شما و افزایش پیوند شما و شریکتان، با هم کمک کند.   فعالیت‌هایی را پیدا کنید که می‌توانید مرتباً با هم انجام دهید. یا حتی گذراندن تایمی با یک فنجان قهوه کنار یکدیگر می‌تواند بسیار لذت بخش باشد. همچنین امتحان چیز جدید با هم می‌تواند روشی سرگرم کننده و مهیج برای گذراندن وقت با هم باشد. مجبور نیستید کاری دیوانه‌وار انجام دهید به طور مثال فقط می‌توانید یک رستوران جدید را برای شام با یکدیگر امتحان کنید. چیزی که مهم است این که از بودن باهم لذت ببرید.

چگونه یک رابطه ی سالم داشته باشیم ؟

چگونه یک رابطه‌ی سالم داشته باشیم ؟ چگونه رابطه‌ی خود را به خوبی پیش ببریم ؟

  1. به همدیگر فضا بدهید | چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
 هیچ کس نمی‌تواند همه‌ی نقش‌ها را برای شخص دیگری ایفا کند. به شریک زندگی خود اجازه دهید با دوستان و خانواده خود نیز وقت بگذارد و به سرگرمی بپردازد. برای هر شخصی مهم است که دوستان و فعالیت‌های خود را داشته باشد که به تنهایی از آن‌ها لذت می‌برد. اگرچه ممکن است بخواهید در ابتدای رابطه هر لحظه را با هم سپری کنید؛ اما به اندازه کافی به هم احترام بگذارید تا اوقات جداگانه ای را سپری کنید و بدانید که این زمان صرف شده؛ برای رابطه معنای منفی ندارد. در حفظ دوستی از شریک زندگی خود حمایت کنید. از تحت فشار قرار دادن شریک زندگی خود برای کنار گذاشتن دوستان اجتناب کنید. داشتن دوستان و خانواده و حمایت عاطفی که ممکن است؛ آن‌ها ارائه دهند مهم است.
  1. انتظار تغییرات را داشته باشید |چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
 بدانید که رابطه شما احتمالاً تغییر خواهد کرد. اجازه رشد برای خود، شریک زندگی و خود رابطه را بدهید. اگر تغییرات در روابط شما فرصت‌هایی برای رشد جدید است؛ جلوی آن‌ها را نگیرید. تغییرات اجتناب ناپذیر هستند؛ بنابراین از تغییرات استقبال کنید و بپذیرید که رابطه سازگار خواهد شد. وقتی تغییراتی رخ داد؛ نفس عمیق بکشید و یکی یکی با آن‌ها کنار بیایید.
  1. در صورت لزوم حتما به یک درمانگر مراجعه کنید |چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
 اگر درگیر الگوهای ناسالم شده‌اید و می‌خواهید آن‌ها را بهبود ببخشید؛ از شریک زندگی خود بخواهید با هم به یک درمانگر مراجعه کنید. درمانگر می‌تواند به شما کمک کند الگوهای ناسالمی را که ممکن است در آن گرفتار شده باشید را از بین ببرید؛ مانند داد زدن، سرزنش کردن، منزوی شدن و … . مراجعه به یک درمان‌گر یا روان‌شناس به معنای نابودی رابطه شما نیست بلکه این بدان معنی است که شما مایلید برای بهبودی رابطه‌ی خود همکاری کنید.
  1. به حریم خصوصی یکدیگر احترام بگذارید |چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم ؟
 رابطه داشتن به این معنی نیست که شما باید هر لحظه را با هم بگذرانید یا همه چیز را با هم تقسیم کنید. به نیاز شریک زندگی خود و حریم خصوصی او احترام بگذارید. پسوردهای او را در رسانه‌های اجتماعی یا ایمیل درخواست نکنید؛ گوشی او را چک نکنید؛ مدام در حال کنترل نباشید. این رفتارها مانند زهر است برای رابطه. به حریم خصوصی شریک زندگی خود احترام بگذارید و مایل باشید که به او اعتماد کنید. برای شما یا شریک زندگی‌تان سالم نیست که به طور مداوم رفتارهای یکدیگر را کنترل کنید. این می‌تواند ریشه در حسادت داشته باشد که جز سالمی برای برقراری رابطه نیست.

چگونه یک رابطه ی سالم داشته باشیم ؟


سامانه آموزش و تدریس آنلاین فارسی زبانان edufinior | سامانه ثبت برند یکپارچه سازی و تبلیغات finior | نام اول خدمات ورزشی سامانه فروش و درآمدزایی murmur | سامانه هوشمند سلامتی پروویت provit | سیستم ردیابی اسناد الکترونیکی ایران edts

Trulli

روانشناسی

واقع گرایی

نشر خبرهای شما : رایگان
ارتباط از طریق گفتگوی آنلاین و یا تماس مستقیم
اینجا مکان تبلیغات شماست : روزانه، هفتگی، ماهانه شامل هزینه | قابل مشاهده در تمام صفحات

Leave a Reply