صدای روز | بانوی ماندگار فروغ فرخزاد

ارتباط از طریق گفتگوی آنلاین و یا تماس مستقیم

همه چیز در از پیش است|س.ع|

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ 100 % کابردی

Sending
User Review
0 (0 votes)

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟

 مرز یعنی فاصله‌ای مناسب، بین شما و شخاص دیگر، که این مرزها را شما تعیین کرده‌اید. بنابراین این شما هستید که تصمیم می‌گیرید افراد چگونه با شما رفتار کنند و تا چه اندازه دور یا نزدیک به شما باشند. تعیین مرزهای مناسب و سالم، تضمین کننده سلامت روان و رفتار برای شماست.

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | درک مرزهای سالم به چه معناست ؟

ابتدا باید هدف از مرزهای سالم را به درستی درک کرد. مرزهای سالم راهی است برای محافظت از خود، به طوری به شما اجازه می‌دهد تا زندگی خود را به شکلی انجام دهید که به شکوفایی شما کمک کند. اصولا افراد، مرزها را بر اساس آموخته‌هاشان از روابط قبلی بنا می‌کنند؛ رابطه با والدین، خواهر و برادر، دوستان و شرکای کاری و بیزنسی و از همه مهم‌تر روابط عاشقانه. برای درک بهتر مرزهای سالم و این که بتوانید برای خود مرزهای سالمی را ایجاد کنید؛ مهم است که در ابتدا مرزهای ناسالم را تشخیص دهید تا بتوانید بر اساس آن مرزبندی خوبی انجام دهید. به عنوان مثال؛ مرزهای ناسالم می‌توانند شامل مواردی چون:  نیاز به بودن همیشگی در کنار شریک زندگی به طوری که شخص از تنهایی محروم بماند، تنهایی مطلق ایجاد کردن برای خود و عدم ارتباطات دوستی، کنکاش کردن در وسایل و کارهای شریک زندگی یا حتی دوستان و خانواده، عدم تغییر پذیری، حسادت کردن، عدم تعهد، عدم پذیرش و ……، باشند.
از مرزهای مهم در زندگی هر فردی، مرزهای عاطفی هستند. بنابراین تشخیص دهید که مرزهای عاطفی سالم شامل چه چیزهایی هستند. داشتن مرزهای عاطفی سالم به این معنی است که شما قادر به بیان خواسته‌ها، نیازها و البته ترجیحات خود هستید. داشتن مرزهای عاطفی سالم از عزت نفس و احساس شما محافظت کرده و باعث بهبود روابط عاطفی شما خواهد شد. چند نمونه از مرزهای عاطفی سالم می‌توانند شامل موارد زیر باشند:
_ مجبور نیستید از نیازهای خود غافل شوید
_  سلامتی جسم و روح‌تان در اولویت است
_  برخورداری از احترام متقابل
_ مجبور نباشید کاری که دوست ندارید انجام دهید
_ مسئولیت پذیر بودن
_ ابراز نیازهای خود
_ احساس امنیت عاطفی.
 یکی از مهم‌ترین موارد در هر نوع از رابطه‌ای مخصوصاً روابط عاطفی، مرزهای بدنی و فیزیکی است. حد مرز را برای موارد بدنی تعیین کنید؛ مثلا شوخی دستی و بدنی و برخورد فیزیکی توام خشم ممنوع.
 وقتی یاد گرفتید که چگونه با برقراری و ایجاد مرزها، دروازه‌بان احساس و عاطفه‌ی خود باشید؛ می‌توانید به راحتی نتایج حاصل از آن را ببینید. این نتایج شامل: داشتن حس خوب بدون احساس وابستگی، داشتن فردیت مستقل از دیگری و توانایی حق انتخاب، احترام به خود، توانایی نه گفتن در موارد ضروری.
در هر سبک از رابطه و همین طور برای هر فردی فضای شخصی نیز جز موارد بسیار مهم تلقی می‌شود. فضای شخصی شامل مواردی چون اتاق خواب یا کار، وسایل شخصی و وسایل کار، ماشین و…. است. ایجاد محدودیت در مورد حریم خصوصی و دارایی‌ها در برابر افراد، کاملا در چارچوب حقوق هر فردی است و عبور از این مرزها رفتاری محترمانه نیست. بنابراین اگر فردی از مرزهای شخصی شما عبور کرد حتما با صحبت کنید و مرزهای خود را بازگو کنید؛ بخواهید که با رعایت کردن مرزها به حقوق شما احترام بگذارند.

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | چگونه مرزهای سالم ایجاد کنیم ؟

شناخت و درک مرزها برای بهبود راوابط با دیگران اولین قدم است. ایجاد مرز و توجه به آن یعنی گسترش عشق، دوستی، همچنین احترام به خود و دیگران. بنابراین بعد از درک هر چه بهتر مرزها، شوع به تعیین آن‌ها کنید. به دو مثال زیر توجه کنید:
_ فردی از دوستان یا نزدیکان شما مدام ماشین شما را قرض می‌گیرد؛ اما هرگز مخزن بنزین را پر نمی‌کند یا در پرداخت هزینه بنزین شراکت ندارد. شما که نمی‌توانید همیشه همه‌ی هزینه بنزین او را پرداخت کنید؛ بنابراین باید مرز شخصی خود را ایجاد کرده و به فرد مورد نظر متذکر این موضوع شوید که بعد از استفاده از ماشین باک آن را پر تحویل شما دهد. اگر رعایت نکرد، راه‌حل بسیار ساده است؛ دیگر ماشین شخصی خود را قرض ندهید. به همین راحتی.
_ اگر دوستان شما عادت دارند که به صورت اعلام نشده و بی‌خبر ظاهر شوند و این مسئله شما را آزار می‌دهد؛ به دوستان خود بگویید که دوست دارید قبل از آمدن با شما تماس بگیرند و اطلاع بدهند. ایجاد چنین مرزهایی نشانه‌ی این است که شما دوست ندارید چیزی به طور اتفاقی و بدون اطلاع شما رخ دهد که باعث آزار و اذیت شما شود و موجب دور شدن از برنامه‌ی روزانه گردد.
به راحتی می‌توان این دسته از مشکلات را برطرف کرد. فقط کافی است به شخص یا اشخاص مورد نظر، با آرامی و مودبانه بگویید که این رفتار قابل قبول نیست و دوست ندارید که بدون خبر به دیدن شما بیایند.

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | چگونه مرزهای خود را استحکام ببخشیم ؟

پس از گام دوم یعنی تعیین مرزها، آن‌ها را با نزدیکان و خانواده خود در میان بگذارید. به این ترتیب آن‌ها نیازهای شما را درک خواهند کرد.
همین طور در حفظ مرزها کوشا باشید. برای بسیاری از افراد این قسمت از ماجرا یعنی حفظ مرزها چالش برانگیزترین قسمت است. اما باید به داشته باشید که همان قدر که رعایت مرزها و ارزش‌های شما از جانب دیگران مهم و ضروری است؛ حفظ این مرزها هم مهم و ضروری است و این موضوعی است که مربوط به شما است نه دیگران. برای مثال اگر هم اتاقی شما فراموش کرد که پول بنزین را پرداخت یا باک ماشین را پر کند؛ این وظیفه‌ی شماست که با لحنی ملایم و دوستانه این موضوع را به او یادآوری کنید.
البته این امکان وجود دارد که در ابتدا سست شوید و فراموش کنید؛ اما این یک چیز طبیعی است؛ عزم خود را دوباره برقرار کرده و مرزهای خود را حتی محکم‌تر از قبل نگه دارید و از آن‌ها محافظت کنید. حتی ممکن است در ابتدا بسیاری از اطرافیان شما در برابر مرزها از خود مقاومت نشان دهند و تمایل به سازگاری نداشته باشند؛ اما به یاد داشته باشید که قرار نیست شما دیگران را کنترل کرده و یا تغییر دهید؛ بنابراین صبور باشید و به هیچ عنوان از موضع خود برای رعایت مرزهایتان دور نشوید. تمرکز شما باید بر روی این باشد که چگونه می‌خواهید با شما رفتار شود و شما این را از طریق گفتار و کردار خود باید برقرار کنید. برای مثال ممکن است که یک دوست باز هم بدون اطلاع قبلی به دیدن شما بیاید؛ در این موقعیت وظیفه‌ی شما فقط حفظ مرزتان در کمال آرامش و ادب است؛ می‌توانید بگویید: ” متاسفم که همه این راه اومدی چون که من در حال حاضر در حال تکمیل یک پروژه مهم هستم و نمی‌تونم الان با تو باشم؛ امیدوارم دفعه‌ی بعد خبر بدی تا بتونیم یک گپ خیلی خوب با هم داشته باشیم. ” مطمئن باشید این استراتژی مودبانه مرز شما را برای احترام به وقت و فضای شخصی شما تقویت می‌کند.

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | چگونه در عمل به مرزها احساساتت خود را مدیریت کنیم ؟

یکی دیگر از سخت‌ترین قسمت‌های ایجاد و حفظ مرزها، ترس از این است که با ایجاد کردن و پایبند بودن به مرزهای خود، دیگران ما را بی‌ادب یا خودخواه تلقی کنند. در این مرحله شما یابد توانایی کنترل و مدیریت خود را داشته باشید. کنترل احساسات نه به این معنی که احساس دیگران را رد کنید یا نادیده بگیرید؛ بلکه به این معنی که اجازه ندهید دیگران با فتار خود احساس گناه در شما ایجاد کنند و باعث شوند شما از موضع مرزهای خود کناره گیری کنید. نه، چنین اجازه‌ای به دیگران ندهید که با هدف قرار دادن احساسات شما و ایجاد گناه در شما، مرزها را رعایت نکنند. برای مثال اجازه ندهید دوستی که بدون اطلاع به دیدن شما آمده با گفتن جملاتی چون ” من این همه راه برای دیدن تو اومدم ” یا ” چه بی‌معرفت شدی ” و جملاتی نظیر این‌ها؛ در شما احساس گناه و ناراحتی ایجاد کنند و شما را وادار سازند که تسلیم خواسته آن‌ها شوید. فراموش نکنید که تحت هر شرایطی اولویت با خود شما است نه دیگران، به خود اجازه دهید مرزهایی که برای عملکرد بهتر، موفقیت و احترام شما نیاز هست؛ پایدار بمانند.

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | کدام دسته از افراد سمی هستند ؟

افراد سمی را از زندگی خود حذف کنید. این حق شما است که افراد مسموم را از زندگی خود دور کنید. کسانی که از شما سواستفاده می‌کنند و به هر دلیلی باعث آزار شما هستند. حذف افراد سمی نوعی مراقبت از خود محسوب می‌شود؛ بنابراین لازم نیست برای مراقبت از خود اضطراب یا استرس داشته باشید. اگر در برابر مراقبت از خود مقاومت می‌کنید یعنی عزت نفس شما بسیار ضعیف است؛ اما فراموش نکنید که شما در قبال خود مسئول هستید.
از جمله افراد سمی می‌توان به افراد حسود، فضول، افراد همیشه مخالف، افرادی که همیشه سعی دارند سو استفاده کنند و یا افراد دیگر را مورد آزار قرار دهند و….، اشاره کرد. برای مثال ممکن است دوستی به شدت کنجکاو در هر زمانی در حال کنجکاوی در کارهای شماست. وقتی ایمیل‌هایتان را چک می‌کنید مدام و خیلی واضح، در حال نگاه کردن به ایمیل‌هایتان است؛ در این شرایط شما باید به وی تذکر بدهید که به فضای شخصی احتیاج دارید و در صورت عدم رعایت و تکرار مجدد با وی قطع ارتباط کنید؛ چرا که این سبک از رفتارها در طولانی مدت به شدت موجب آزار و اذیت خواهد بود.
شما می‌توانید بعد از حذف افراد سمی از زندگی خود با شخص دیگری ارتباط برقرار کنید. شما باید آزادانه با دیگران معاشرت کنید اما فراموش نکنید که برای شکل گیری روابط صبور باشید. تعیین مرزها گام خوبی در جهت ایجاد یک رابطه سالم است. دوستی‌های عمیق با گذشت زمان ایجاد می شود.

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | کدام دسته از افراد سو استفاده گر هستند ؟

رفتارهای سو استفاده کننده را شناسایی کنید و از افراد با چنین ویژگی‌هایی دوری کرده و یا قطع ارتباط کنید. این کار موجب سلامت روان شما می‌شود. موارد زیر برخی از علائم هشدار دهنده و رفتارهای سو استفاده گرانه است:
_ افرادی که آزار جسمی می‌رسانند؛ ​​این رفتار می‌تواند شامل ضربه، سیلی، مشت یا سایر اشکال آسیب بدنی باشد و حتی سو استفاده جنسی باشد.
_ شکستن اشیا برای ترساندن اشخاص دیگر؛ که این مورد می‌تواند پیش درآمدی برای خشونت جسمی باشد.
_ منطقی نبودن و استفاده از زور به هر نحوی هنگام مشاجره
_ تهدید به خشونت
_ حسادت
_ کنترل رفتار و بازجویی
_ اجبار به جدا شدن شما از خانواده یا دوستان
_ کودک آزاری
_ حیوان آزاری
خیلی سریع با افرادی که این قبیل از رفتارها را دارند قطع رابطه کنید و یک حامی و پشتیبان برای کمک و مشورت داشته باشید؛ مثل خانواده و دوستانی که بتوانید به آن‌ها اعتماد کنید.

سامانه آموزش و تدریس آنلاین فارسی زبانان edufinior | سامانه ثبت برند یکپارچه سازی و تبلیغات finior | نام اول خدمات ورزشی سامانه فروش و درآمدزایی murmur | سامانه هوشمند سلامتی پروویت provit | سیستم ردیابی اسناد الکترونیکی ایران edts

 

چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟ | چگونه زندگی خود را مرز بندی کنیم ؟
نشر خبرهای شما : رایگان
ارتباط از طریق گفتگوی آنلاین و یا تماس مستقیم
اینجا مکان تبلیغات شماست : روزانه، هفتگی، ماهانه شامل هزینه | قابل مشاهده در تمام صفحات

Leave a Reply